Achievement award RMF Systems

Achievement award voor Palfinger Nederland

 

Palfinger Nederland heeft onlangs de 1.250ste by-pass filtratie unit afgenomen van RMF Systems. Een mijlpaal waar beide bedrijven even bij stil wilden staan. Wouter van den Aarsen, Algemeen Directeur, en Wilco Wingelaar, After-sales Manager van Palfinger Nederland, ontvingen uit handen van Menno Krom, Manager Sales van RMF Systems, een heuse achievement award voor de langdurige en prettige samenwerking tussen de twee bedrijven.

Palfinger AG staat wereldwijd bekend om hun innovatieve en betrouwbare hydraulische laad- en lossystemen met name voor montage op voertuigen. Belangrijkste productgroep voor Palfinger AG is de autolaadkraan, binnen deze productgroep is het bedrijf met 30% wereldwijd marktleider. In Nederland is Palfinger actief in met name autolaadkranen, hout- en schrootkranen, containersystemen en meeneemheftrucks. Hierin wil Palfinger Nederland graag voorop lopen en daarom werkt het bedrijf al geruime tijd nauw samen met RMF Systems.

Palfinger Nederland installeert op nagenoeg alle afstand bestuurbare autolaadkranen met proportioneel bediende hydraulische ventielenblokken een by-pass filtratie unit van RMF Systems. De by-pass filtratie unit maakt gebruik van het Radiaal Micro Filtratie principe van RMF Systems. Deze diepte filtratie kenmerkt zich door zeer efficiënte filterelementen met een absolute filterfijnheid van <2 micron. Naast vuildeeltjes zijn deze filters ook in staat om (gebonden) water, sludge en varnish uit hydraulische olie te verwijderen. Het extreem hoge olie reinheidsniveau dat hiermee bereikt wordt, zorgt er voor dat de kraan voor lange tijd gegarandeerd probleemloos functioneert.

De tolerantie tussen de bewegende delen in proportioneel bediende hydraulische ventielenblokken en servo ventielen wordt steeds minimaler. Dit heeft tot gevolg dat zelfs de kleinste vervuiling (deeltjes kleiner dan 2 micron) schadelijk kan zijn. Het geadviseerde olie reinheidsniveau voor proportioneel bediende hydraulische ventielenblokken volgens de ISO 4406:1999 norm is 17/15/13. Nieuwe olie is doorgaans al vuiler dan het geadviseerde reinheidsniveau. Het constante streven van Palfinger Nederland om hoogwaardige kwaliteit producten te leveren, heeft er toe geleid dat ze de RMF by-pass filtratie units zijn gaan toepassen. “We zijn er van overtuigd dat de toevoeging van de RMF by-pass filtratie unit bijdraagt aan het optimaliseren van de kwaliteit van de autolaadkraan”, aldus Wilco Wingelaar. “De extreem efficiënte filters van RMF Systems verwijderen zowel vuil als water deeltjes uit de olie. Dit voorkomt beschadiging aan de hydraulische componenten, resulterend in minder down time en een langere levensduur van de autolaadkranen.”

80% van de hydrauliek problemen met mobiele en industriële applicaties wordt veroorzaakt door vervuilde olie. RMF Systems ontwikkelt al 25 jaar geavanceerde olie filtratie en monitoring oplossingen. De filtratie verloopt volgens het Radiaal Micro Filtratie principe; zeer efficiënte diepte filtratie om zelfs de kleinste vuil en water deeltjes uit olie te verwijderen.

De by-pass filtratie unit is speciaal ontwikkeld om onder zware omstandigheden optimale betrouwbaarheid te bieden voor mobiele apparatuur. Het is een modulaire unit die aangepast kan worden aan de omstandigheden van de klant. Door het hydraulische manifold blok en compacte formaat is de by-pass filtratie unit eenvoudig te installeren. Het unieke geïntegreerde druk gecompenseerde toevoer ventiel zorgt voor een lage en constante toevoer van de olie, de optimale situatie voor het filteren van olie.

“Wij streven altijd naar de beste manier om de olie reinheid te optimaliseren, voor iedere situatie bieden we een oplossing op maat. Schone olie verlengt de levensduur van apparatuur en olie en vermindert de uitval door onderhoud en storingen.” Menno Krom benadrukt: “Uiteindelijk ontzorgen we onze klanten en helpen we bij het verlagen van kosten.”

Achievement award RMF Systems

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht