Aflevering PK 165.002 TEC 7

Grote krachtpatser met 16,2 meter en hijscapaciteit van 6800 kg

Afgelopen week heeft VDA Konstruktie bij het mooie bedrijf Rensink Almelo BV deze Palfinger PK 165.002 af mogen leveren. 

Deze krachtpatser zal voornamelijk worden in gezet voor het vervoeren en verplaatsen van zware lasten zoals zware machines. Met 7 hydraulische uitschuifbare delen heeft de autolaadkraan een bereik van 16,2 meter en kan tot wel 6800 kg aan hijscapaciteit dragen.

    

Voor de aansturing wordt gebruik gemaakt van een tweetal bedieningsventielen waardoor deze zeer goed en nauwkeurig is aan te sturen en hierbij ook nog eens snel is in zijn klasse omdat er gebruik wordt gemaakt van 2 pompen aangedreven door zowel een versnellingsbak PTO als een motor PTO. Als extra is de kraan nog uitgevoerd met het P-Fold systeem waarmee de kraan middels een bediening van slechts 1 hendel zelf automatisch in- en uit kan vouwen ongeacht in welke positie de kraan zich bevindt. Ook de nodige ballastprogramma’s zijn aanwezig om de last nog verder weg te kunnen zetten als er voldoende schoteldruk beschikbaar is.

Om de Palfinger de nodige power te geven en de zware lasten in beweging te kunnen krijgen heeft Nijwa Rijssen een Volvo FH 540 10x4 geleverd. Met dank aan Kasper Glaubitz van Nijwa. Bij deze bedanken wij uiteraard ook Rensink voor de opdracht en het geduld om de Nederlandse wegen en ver daarbuiten weer wat mooier te maken met deze mooie nieuwe aanwinst! Wij wensen chauffeur/vakman Gerrit veel plezier en veilige kilometers met deze machtige machine!

  

Aflevering PK 165.002 TEC 7

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht