Highlight: P-Fold

In -en uitvouwen van de autolaadkraan met slechts één hendelbeweging


PRODUCT KENMERKEN

PALFINGER autolaadkranen zijn leverbaar met meerdere assistentiesystemen, een voorbeeld hiervan is het exclusieve P-Fold systeem.

Met P-Fold wordt het in -en uitvouwen van een PALFINGER autolaadkraan een kwestie van kinderspel. P-Fold werkt zelfs moeiteloos samen met het innovatieve RTC (Rope Tension Control) systeem. Het opstellen en weer in transportpositie brengen van de kraan wordt tot een minimum beperkt. Zelfs met de lierkabel geheel gemonteerd tot het einde van fly-jib, indien deze is uitgevoerd met P-Fold en RTC. 

De machinst wordt veilig en duidelijk door het proces geleid dankzij het intuïtieve menu van de PALcom P7 afstandsbediening. Voor machinsten met minder ervaring is P-Fold ook een enorm potentieel voordeel. Naast aanzienlijke toename van comfort voor de machinst, is het voorkomen van schade aan het voertuig, de autolaadkraan, de lading en de lierkabel een ander belangrijk punt.


HOE WERKT P-FOLD

1. De kraan uitvouwen middels één hendelbeweging 

Nadat P-Fold is geactiveerd, wordt de kraan uitgevouwen met slechts één beweging van de bedieningshendel. Het intelligente besturingssysteem coördineert alle bewegingen van de autolaadkraan en fly-jib tot een vooraf ingestelde werkpositie. Indien de autolaadkraan tevens is uitgevoerd met een hydraulische lier is de optie RTC verplicht, omdat deze de lierkabel automatisch op spanning houdt tijdens het in -en uitvouwen van de kraan.

2. De kraan invouwen middels één hendelbeweging

Wanneer de hijsklus afgerond is kan de autolaadkraan vanuit elke positie weer volledig automatisch ingevouwen worden. P-Fold coördineert opnieuw alle bewegingen van de autolaadkraan, inclusief de bewegingen van de fly-jib. De machinst bestuurt het innovatieve systeem ook weer met slechts één beweging van de bedieningshendel, totdat de kraan geheel de transportstand heeft bereikt.


ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ:


- Tijdsbesparing door het automatisch in -en uitvouwen van de autolaadkraan
- Eenvoudig en gemakkelijke bediening dankzij de radiografische PALcom P7 afstandsbediening.
- Meer comfort door het automatisch in -en uitvouwen van de autolaadkraan.
- Voorkomt het beschadigen van het voertuig, de autolaadkraan tijdens het uit -en invouwen. Tevens verlengt dit de levensduur van de lierkabel.


Highlight: P-Fold

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht