NIeuwe TEC kranen

in de 45 t/m 50 Tm klasse

PK 45.002 TEC 5 EN PK 48.002 TEC 7 - OVERTUIGEND VAN DE STAALCONSTRUCTIE TOT AAN DE HULPSYSTEMEN 

Met de PK 45.002 TEC 5 en PK 48.002 TEC 7 maakt PALFINGER het bereik in de 25 tot 60 tonmeter klasse compleet. De innovatieve staalconstructie i.c.m. de bekende TEC-features maakt het mogelijk om toepassingen merkbaar efficiënter uit te voeren: van containerhandling tot gebouwonderhoud tot montagewerkzaamheden, de nieuwe kranen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt als voor- of achter gemonteerde variant.

De nieuwe PALFINGER kranen in het segment van 40 tot 60 tonmeter hebben meer in hun mars dan op het eerste gezicht doen vermoeden. "Onze PK 48.002 TEC 7 en de PK 45.002 TEC 5 doen opmerkelijke dingen mét en zonder fly-Jib. Een veelvoorkomende variant is de PK 48.002 E-variant met PJ150 E, een combinatie van zes hydraulische uitschuifdelen op de kraan en nog eens zes op de fly-Jib met een enorm hefvermogen", zegt Michael Völker, hoofd van de afdeling product management autolaadkranen bij PALFINGER.

MAXIMALE STABILITEIT TOT AAN HET UITEINDE VAN DE KRAAN

Door het lichtgewicht ontwerp van het veelhoekige profiel (P-profiel) blijft het uitschuifsysteem zeer stabiel, ondanks het lage dode gewicht tot aan de punt van de kraan. Dit betekent dat het gebruik van de kraan nóg efficiënter en veiliger is – of het nu gaat om werken in de civieltechnische sector of in de binnenstad, waar precisie noodzakelijk is. Bovendien is het PALFINGER uitschuifsysteem onderhoudsarm, wat de inzetbaarheid aanzienlijk verhoogt.

VOLLEDIG HEFVERMOGEN EN NOG MEER BEREIK

Voor de twee nieuwe kranen zijn drie fly-Jibs (PJ075, PJ090 en PJ150) beschikbaar. Dit betekent dat de kraan altijd over DPS-P of DPS-C beschikt, waardoor het volledige hefvermogen kan worden gebruikt in de fly-jib-modus. Zo tilt de PK 48.002 TEC 7 E met PJ150 E met DPS-C tot 1.080 kg op een hoogte van 18 meter over een bereik van 17 meter in 70° armpositie. Dit is een opmerkelijke prestatie, wat vooral voordelen oplevert tijdens het werken op grote hoogtes, zoals bij het monteren van kozijen of werkkorfgebruik voor gebouwonderhoud.

FLEXIBEL EN NAUWKEURIG IN GEBRUIK

Dankzij Power Link Plus vormen lage doorgangen en het werken in gebouwen geen uitdaging meer. Het hijsen van bouwmaterialen door dit soort knelpunten kan daarom zonder problemen. Power Link Plus is een dubbel kniehevelsysteem wat het hefvermogen van de kraan aanzienlijk verhoogt door de speciale verbinding tussen de knikarm en de hoofdarm, alsmede tussen de hoofdarm en de kraankolom. Omdat de knikarm ook nog eens 15° overstrekbaar is, biedt dit de kraanmachinist nog meer toepassingsmogelijkheden.

Met de weegfunctie (WEIGH) op de TEC 7 range is het wegen van lasten op de plaats van gebruik bijzonder effectief: de kraanmachinist weegt de last direct op de kraan en krijgt onmiddellijk een overzicht van de posities waarnaar hij deze kan hijsen. Dit bespaart veel tijd, omdat het eventuele moeten verplaatsen van de truck niet langer nodig is. Bovendien slaat WEIGH automatisch de tien meest recente wegingen op en kan deze indien gewenst bij elkaar optellen. Deze functie is handiger dan ooit, vooral bij het beladen van de laadvloer.

ZELFOPTIMALISATIE VOOR NOG MEER PRESTATIES

Flow sharing is een elektronisch gestuurde verdeling van de pompopbrengst over de verschillende ventielsecties, waardoor meervoudige bediening wordt geoptimaliseerd en de kraan gebruiksvriendelijker wordt. Flow sharing is tevens een vereiste voor Smart Boom Control; een nieuwe, snelle- en intuïtieve manier van kraanbediening door bepaling van de positie van de lasthaak.

ALLE ASSISTENTIE- EN COMFORTSYSTEMEN IN ÉÉN OOGOPSLAG

De TEC 5 lijn biedt de bekende TEC-constructie met P-profiel en een groot deel van de voor de TEC serie typerende uitrusting. De TEC 7 lijn overtuigt niet alleen met zijn innovatieve constructie: naast het maximale hefvermogen is het grote aanbod aan assistentiesystemen het opvallendste kenmerk van TEC 7 kranen.

 

NIeuwe TEC kranen

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht