Nieuw: Smart Control

Zet hard werken om in slim werken!

INTUÏTIEVE EN EFFICIËNTERE BEDIENING VAN DE GEWENSTE RICHTING VAN DE LASTHAAK


Bij PALFINGER staat innovatie sinds jaar en dag hoog in
het vaandel. Om slimme oplossingen te kunnen blijven
ontwikkelen die wereldwijd de nieuwe standaard vormen,
is het belangrijk om altijd een stap vooruit te denken en het
onmogelijke mogelijk te maken.

Dit keer innoveert PALFINGER met Smart Control - een nieuwe intelligente vorm voor het bedienen van de gewenste richting van de lasthaak: Smart Control maakt het werken met de kraan efficiënter en intuïtiever. Het intelligente systeem bied machinisten meer tijd en aandacht voor complexere hijswerkzaamheden.

Nauwkeurige positionering van zware machines of glaspanelen, werken door smalle openingen, verticaal lossen van ondergrondse containers, grijperinzet met grind of ander bulkmateriaal, grondboren, horizontaal manipuleren van pallets: allemaal toepassingen welke sneller en gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden dankzij Smart Control. Het nieuwe systeem bespaart tijd en verhoogt de kosteneffectiviteit van opdrachten. Dankzij de intuïtieve technologie van Smart Control kunnen machinisten zich focussen op de last en de omgeving en zich volledig concentreren op de complexere fasen van de klus.


EENVOUDIG SLIMME KRAANBEDIENING

De lasthaak kan verticaal of horizontaal in de gewenste richting bewogen worden met een enkele hendelbeweging op de radiografische afstandsbediening. Met conventionele bediening vereist dit meerdere gelijktijdige hendelbewegingen. De logica van de nieuwe bediening wordt verwerkt door de Paltronic, het brein van de kraan. Het systeem berekent op de achtergrond zelfstandig de richting van de beweging met behulp van sensoren en elektronica. Indien gecombineerd met HPSC-Plus LOAD wordt ook de hellingshoek van het voertuig opgenomen en gecompenseerd. Wanneer het uitschuifsysteem volledig is uitgeschoven, berekent Smart Control de doorbuiging (deflectie) van de arm tot aan de lasthaak en compenseert deze automatisch. Dankzij de elektronische verdeling van de pompopbrengst (Flow Sharing) wordt de benodigde hoeveelheid hydraulische olie altijd aangepast aan de behoefte, wat resulteert in soepele kraanbewegingen. En wanneer de machinist het systeem niet nodig heeft, kan het op elk moment worden gedeactiveerd of overbrugd.


Een ander voordeel is dat het nieuwe systeem snel kan worden aangeleerd dankzij de intuïtieve en eenvoudige bediening. De inwerkperiode van nieuwe machinisten maar ook ervaren gebruikers met nieuwe PALFINGER kraanmodellen wordt hiermee aanzienlijk verkort.

PALFINGER is de eerste autolaadkraanfabrikant welke het bedienen van de lasthaak in deze vorm en omvang aanbiedt in het segment van 29 tot 58 tonmeter, bijna zonder beperkingen. In tegenstelling tot andere oplossingen op de markt, kunnen kranen uitgerust met fly-jib, lier of andere uitrusting met Smart Control worden gebruikt. Bovendien zijn er geen restricties bij het kiezen van uitschuifvariant; terwijl andere systemen beperkt zijn tot slechts 4 of 5 uitschuifdelen kunnen er met Smart Control tot acht uitschuifdelen worden bediend.

Met Smart Control is het werken met de kraan weer een stukje gemakkelijker geworden - geheel in lijn met het motto: PALFINGER verandert hard werken in slimwerken!

ALLE VOORDELEN OP EEN RIJ:


- Meer tijd en aandacht voor complexe hijswerkzaamheden.
- Snellere en preciezere controle maakt meer hijsoperaties per dag mogelijk.
- De werklast van de kraanmachinist wordt minder.
- Het risico van schade aan de kraan of de last wordt gereduceerd

Nieuw: Smart Control

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht