Nieuwe TEC kranen

in de 55 t/m 60 Tm klasse

EEN NIEUW ONTWERP MET EERSTEKLAS PRESTATIES

PALFINGER presenteert twee nieuwe kraanmodellen in het 60 tonmeter segment. De reeks beschikbare comfortfuncties in combinatie met het nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om efficiënter en nauwkeuriger te werken.

PALFINGER zet nieuwe maatstaven in de 60 tonmeter klasse met zijn twee nieuwe kraanmodellen, de PK 55.002 TEC 5 en de PK 58.002 TEC 7. Beide kranen hebben een indrukwekkende reikwijdte van 33,7 meter met fly-jib. Het maximale hefmoment van de PK 55.002 TEC 5 is 53,1 tonmeter en van de PK 58.002 TEC 7, 55,5 tonmeter. Dit maakt het aanzienlijk gemakkelijker om zware lasten zoals stalen balken op te tillen. De kraanmodellen PK 55.002 TEC 5 en PK 58.002 TEC 7 vertegenwoordigen een geheel nieuw ontwerp in het 55 tot 60 tonmeter segment. 

EEN HOGER NIVEAU

De volledige PALFINGER TEC-serie is gebaseerd op functioneel ontwerp. Beschermkappen zijn niet alleen elegant, ze zijn ook tot in de kleinste details doordacht. De interne slanggeleiding door de kraankolom en hoofdarm biedt verbeterde bescherming tegen mechanische schade en omgevingsfactoren. TEC-kranen staan ​​bekend om hun verscheidenheid aan functies en comfortfuncties, zoals het beproefde Dual Power-systemen voor het gebruik van het volledige hefvermogen i.c.m fly-jib, DPS-Plus voor TEC 5 en DPS-C voor TEC 7, en de HPSC-Plus-modules LOAD, GEOM en FSTAB voor verbeterde stabiliteit in elke situatie. Precies deze functies i.c.m met het doordachte ontwerp zorgen ervoor dat de nieuwe range en vooral de twee nieuwe modellen zich onderscheiden van de massa in de zware 60 tonmeter klasse 

STABIEL TOT AAN DE GIEKPUNT

Mechanische verlengingen zijn nu niet alleen meer beschikbaar voor de fly-jib, maar ook voor de kraan. Deze kunnen in combinatie met de MEXT-functie in het overbelastingsbeveiligingssysteem worden geïntegreerd. Hierdoor kan de PK 58.002 TEC 7 optimale prestaties behalen in het dagelijkse werk.

Voor de nieuwe kraanmodellen zijn er twee P-profiel fly-jibs verkrijgbaar op E-, F- en G-uitschuif: de PJ150 en PJ090. De PK 58.002 TEC 7 F levert uitstekende prestaties in combinatie met de PJ150 E. De kraanmachinist kan o.a. dankzij DPS-C meer dan een ton gewicht heffen tot iets minder dan 20 meter. Dankzij de lichtgewicht constructie van het P-profiel blijft het uitschuifsysteem ondanks zijn geringe gewicht zeer stabiel tot aan de punt van de kraan om het werk nog efficiënter en veiliger uit te voeren - of dat nu in de bouw- en civieltechnische sector is of in de binnenstad, waar nauwkeurigheid vereist is.

FLEXIBILITEIT EN EEN VOORSPRONG IN EXPERTISE

Dankzij Power Link Plus vormen lage deuropeningen en werken in gebouwen geen uitdaging meer. Power Link Plus is het dubbele kniehevelsysteem waardoor het hefvermogen van de kraan verhoogt dankzij de speciale verbinding tussen de knikarm en hoofdarm, evenals hoofdarm en kraankolom. Daarnaast kan de knikarm bij 15 graden worden uitgeschoven en biedt het de kraanmachinist nog meer toepassingsmogelijkheden met de PK 55.002 TEC 5 en PK 58.002 TEC 7.

De WEIGH-functie van het TEC 7-model maakt het mogelijk om ladingen bijzonder snel en gemakkelijk ter plaatse te wegen, de kraanmachinist weegt de lading rechtstreeks op de kraan en heeft direct een overzicht van de posities waarop kan worden gehesen. Dit bespaart tijd omdat het niet met WEIGH niet langer nodig is om de truck te verplaatsen. Bovendien slaat WEIGH automatisch de tien meest recente wegingen op en kan ze desgewenst bij elkaar optellen.


Nieuwe TEC kranen

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht