PK 135.002 TEC 7

Hefvermogen gecombineerd met laadvermogen.

Palfinger breid zijn productportfolio in het zware kraansegment uit met een nieuw model in de TEC-range, de PK 135.002 TEC 7. 

De PK 135.002 TEC 7 biedt een uitstekende verhouding tussen hefvermogen en eigen gewicht en is uitgerust met de nieuwste sensortechnologie, waarmee hij reik -en hefvermogens bereikt vergelijkbaar met kranen van één of twee klassen hoger.

SPECIALIST IN ZWARE LADINGEN EN HOGE REIKWIJDTES

De PK 135.002 TEC 7 kan worden uitgerust met drie typen Fly-jib, de PJ 240, PJ 190 en PJ 150. De laatste twee typen zijn compleet nieuwe ontwikkelingen en technisch gebaseerd, zoals de PJ 240, op het gebruik van het nieuwe P-profiel.

BIJZONDER ECONOMISCH

In directe vergelijking met de PK 150002 is een gewichtsbesparing van ongeveer 2.000 kg gereliseerd dankzij de lichtgewicht constructie en het P-profiel. En dat zelfs met tot 35% meer hefvermogen in gebruik met Fly-Jib!

INNOVATIEVE ONTWIKKELINGEN

Dankzij MEXT, TOOL en WEIGH beschikt de PK 135.002 TEC 7 over een reeks aanvullende innovatieve opties.

Met MEXT kunnen een of twee mechanische delen door sensoren worden bewaakt met als resultaat dat ze kunnen worden geïntegreerd in het overlastbeveiligingsprogramma. Met TOOL kan verschillende extra apparatuur, bevestigd via de multifunctionele adapter (MFA), worden opgenomen in de stabiliteitsberekening. En tenslotte laat WEIGH kraanbedieners de lading direct met de kraan wegen, om zodoende een overzicht te genereren van de posities waarop de lading kan worden weggezet.

BEPROEFDE OPTIES

Tot slot kan de bediener kiezen uit vele bekende opties zoals P-Fold, DPS-C of HPSC-Plus GEOM.

Met P-Fold kan de kraanbediener het in -en uitvouwen comfortabel en snel uitvoeren met één druk op de knop. Het intelligente systeem coördineert de bewegingen van de kraan en de giek tot aan een vooraf gedefinieerde werkpositie. DPS-C verhoogt het hefvermogen van de fly jib enorm door het zwaartepunt van de last en het eigen gewicht in de Paltronic-berekeningen op te nemen. HPSC-Plus GEOM gebruikt hetzelfde effect, wat resulteert in een bereikafhankelijke en daarom geoptimaliseerde stabiliteitscontrole. In situaties waarin het voertuig niet volledig is afgestempeld of het bereik beperkt is, wordt het hefvermogen aanzienlijk verhoogd.

Naar blogoverzicht
PK 135.002 TEC 7