De PK 165.002 TEC 7 van Koninklijke Saan B.V.

Met de TEC-serie biedt PALFINGER krachtige kraanmodellen voor complexe en gespecialiseerde operaties. Een van de meest in het oog springende highlights is het veelhoekige P-profiel. Het lichtgewicht ontwerp zorgt ervoor dat het uitschuifsysteem zeer stabiel blijft tot aan de punt van de kraan.

BRANDSCHERM BIJ CIRCUSTHEATER
Dit was vooral nuttig voor kraanmachinist Berend Meijer van Koninklijke Saan B.V. uit Diemen. Berend bedient een bekroonde PK 165.002 TEC7 met fly-jib gemonteerd op een Volvo FH 10x4. Tijdens een tweedaagse operatie moest een brandscherm, opgebouwd uit drie houten delen, geplaatst worden in het AFAS Circustheater in Scheveningen, Den Haag. Het probleem was niet de lading zelf, maar de toegang naar het podium.

De 1,8 meter brede en 13,5 meter lange elementen welke elk 1,8 ton wogen, moesten via de achteringang een verdieping hoger naar het podium van het theater worden gebracht. Op het eerste gezicht een lastige klus maar dit was eigenlijk de perfecte uitdaging voor het exclusieve PALFINGER Power Link Plus systeem. Power Link Plus is het dubbele kniehevelsysteem van PALFINGER, wat het hijsvermogen van de kraan verhoogt dankzij de speciale verbinding tussen de kniehevel en de hoofdarm, evenals tussen de hoofdarm en de kolom. De kraan is hierdoor 15º overstrekbaar en zelfs tot 25º bij het gebruik van een fly-jib. Berend kon de klus zonder problemen klaren dankzij zijn jarenlange ervaring en met behulp van Power Link Plus; de klus, te zien in de video hieronder, was in minder dan twee dagen – tot volle tevredenheid van de directie van het AFAS Circustheater – voltooid. 


VAN OVEN TOT KUNSTWERK
"Sinds ik mijn multifunctionele truck heb, heb ik snel en betrouwbaar machines en allerlei objecten vervoerd en geplaatst. De buitengewone flexibiliteit die de PK 165.002 TEC7 mij biedt, maakt mijn werk erg cool.", zegt Berend met een grote glimlach. "Ik geniet gewoon van mijn werk vanwege de afwisseling; het ene moment hijs ik prefab elementen om een compleet huis te bouwen, het andere moment til ik een zwaar betonnen aanrecht op uit een smalle straat welke door het raam aan de achterzijde van een huis langs de gracht in Amsterdam gebracht moet worden. Of ik sta midden in een fabriek waar een oven precies tot op de millimeter geplaatst moet worden."Wilfred van de Blaak, Commercieel manager kraanverhuur bij Koninklijke Saan B.V.: "Onze nieuwe PK 165.002 TEC7 is multifunctioneel." De gehele truck met de kraan is zo ontworpen dat hij geschikt is voor zowel eenvoudig transport als complexe hijswerkzaamheden. Dankzij de extra steunpoot  aan de voorzijde bereikt de eindloos zwenkende PK 165.002 TEC7 100% lastvluchttabel in het totale werkgebied van 360°. Dit maakt zelfs de moeilijkste plaatsen toegankelijk. "De autolaadkraan blijkt steeds vaker een beter alternatief voor een telescoopkraan, vooral in de smalle straten van Amsterdam."LICHT GENOEG VOOR HET STADSCENTRUM
Een andere reden voor de aanschaf van de PK 165.002 TEC 7 in juli 2019 was de toename van bouwprojecten in de binnensteden in Nederland. Met name in Amsterdam zijn juist bereik en flexibiliteit nodig. Uiteindelijk gaven de bijzondere configuratie evenals het GVW van de gehele truck de doorslag voor Koninklijke Saan B.V. Hierdoor kunnen klussen in de stadscentra worden uitgevoerd zonder een speciale ontheffing van 45 ton.

De PK 165.002 TEC 7 van Koninklijke Saan B.V.

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht