PK 165.002 TEC7 voor Wagenborg Nedlift

PK 165.002 TEC7

Onlangs is door VDA-Konstruktie B.V. de laatste combinatie uit een serie van drie stuks autolaadkranen geleverd aan Wagenborg Nedlift.

Het gaat hier om een PALFINGER PK 165.002 TEC7 autolaadkraan, gemonteerd op Scania R500 8x4 trekker, uitgevoerd met een scala aan hightech opties. De PK 165.002TEC7 heeft een hydraulisch bereik, middels acht hydraulische uitschuifdelen van 18,6 meter, een zesdelig hydraulisch uitschuifbare fly-jib verlengt het hydraulisch bereik naar 31,4 meter.

De kraan is voorzien van het exclusieve P-boom ontwerp, welke zorg draagt voor een zeer stijve en sterke giekconstructie. Tevens is de kraan uitgevoerd met een 3,5 tons hydraulische hijslier, die hydraulisch kantelbaar op de hoofdarm is gemonteerd. Zonder de lierkabel of kabelschijven te demonteren is de kraan, incl. fly-jib geheel in- en uitvouwbaar, waardoor hij direct weer inzetbaar is voor een volgende hijsklus.

Middels toepassing van het RTC systeem, blijft de lierkabel constant op spanning, waardoor deze altijd perfect wordt geleid op de gegroefde liertrommel, hetgeen de levensduur van de kabel significant verlengt. Dankzij het SRC systeem blijft de last altijd exact gelijk onder de kopschijf tijdens lastvlucht vergrotende of verkleinende bewegingen. Door toepassing van het P-Fold systeem is de kraan, incl. fly-jib en geheel gemonteerde lierkabel, met slechts één bedieningshandel op een zeer bedieningsvriendelijke, snelle en veilige manier uit- en in te vouwen.

Ook is de kraan vanaf fabriek compleet geleverd met een tweepersoons hoogwerkerkorf, geheel volgens EN 280, voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening, tevens standaard voorzien van alle benodigde keuringsdocumenten, zodat de inspecteur van Aboma slechts een algehele ingebruikname controle hoefde uit te voeren.

Om in specifieke omgevingen, cq ruimtes te kunnen werken waar uitlaatgassen en of geluidsoverlast niet zijn toegestaan, is de kraan voorzien van een demontabele electro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom.  De electro-hydraulische power-pack is middels Laxo twistlocks gezekerd in de tailor-made geproduceerde demontabele ballastbak.

In het totale werkgebied van 360 ° wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd, door toepassing van een extra steunpoot, gemonteerd voor de bumper van de trekkers, incl. extra versterkingsprofielen in het truckchassis en 6000 kg ballastgewicht.

De trekker is verder geheel gecompleteerd met tailormade RVS gereedschapskisten, kettingbakken etc. etc.

Wij wensen Wagenborg Nedlift veel succes met deze exclusieve machine!

PK 165.002 TEC7 voor Wagenborg Nedlift

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht