S260 voor Jacbo

Jacbo neemt tweede betonpompvoertuig met Epsilon kraan in gebruik.

Jacbo Nederland is specialist in het vervaardigen van schroefpalen, buisschroefpalen en gedeeltelijk grondverdringende omegapalen. De methoden van Jacbo zijn uitermate geschikt om trillingsvrij, geluidsarm en schadevrij te kunnen funderen.

Het betonpompvoertuig is speciaal door Muns Hydrauliek Oosterhout ontwikkeld voor het gebruik bij een funderingsmachine. Door de montage van een Epsilon S260 autolaadkraan doet het voertuig dienst als transportmiddel én lastkraan voor het opbouwen -en afbreken van de funderingsmachine bij aanvang en einde van projecten.

Jacbo heeft om twee redenen gekozen voor een Epsilon kraan: vanwege de robuuste en duurzame uitvoering en de intern gemonteerde uitschuifcilinders in de knikarm, welke hierdoor optimaal beschermd zijn tegen vuil en schade. Een bijzonder punt van aandacht is de opslagpositie van de kraan: doordat de knikarm 180 ° door kan draaien blijft er voldoende ruimte op het voertuig over voor de avegaarboren welke men op de rekken bovenop de opbouw vervoert. Zodra de funderingsmachine opgebouwd en opgesteld is kan het vloeibare beton verpompt worden vanaf de betonmixer naar de funderingsmachine.

De Volvo FMX met handgeschakelde transmissie is uitgerust met een zg. split-shaft tussenbak waarbij de aandrijflijn van de truck onderbroken wordt en de hydraulische pompen aangedreven worden in plaats van de achterwielen. De truck is uitgerust met een distributie PTO voor de kraan, middels deze voorziening kan men tijdens het verpompen van het beton de kraan gelijktijdig bedienen en tevens in -en uitschakelen vanaf de bedieningsconsole achter op het voertuig.

Aan boord van het voertuig is er een hogedrukreinigingssysteem geïnstalleerd waarmee zowel de hele vrachtwagen (inclusief de kraan) als de betonslang direct op de plaats kan worden gereinigd, en dus optimaal voorbereid voor verder gebruik.Tevens is er een onderbouwkoppeling gemonteerd zodat Jacbo de graafmachine welke men inzet voor het ontgraven van de paalkoppen op de middenas aanhangwagen kan vervoeren.

De engineering, constructie, besturing en assemblage van dit multifunctionele voertuig zijn door Muns Hydrauliek Oosterhout geheel in eigen huis uitgevoerd.

 

S260 voor Jacbo

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht