Twee stuks PK 92002-SH voor Wagenborg Nedlift

Dubbele aflevering PK 92002-SH

Wagenborg Nedlift startte afgelopen jaar een project inzake de investering van een aantal zeer speciale voertuigen, uitgevoerd met autolaadkraan,waarmee, door de ervaren machinisten van Wagenborg alle (on)mogelijke transport- en hijsklussen kunnen worden uitgevoerd.

Een behoorlijke uitdaging die natuurlijk graag mede werd opgepakt door Palfinger Nederland.

Gezamenlijk werd een veelvoud van eisen en ideeën uitgewerkt en, dankzij een nauwe samenwerking tussen VDA-Konstruktie B.V., H.P. Been Hydrauliek en Rondaan Carrosserie- en Wagenbouw, zijn vrijdag 26 juni dan ook de eerste twee trekkers uit een serie van drie stuks feestelijk afgeleverd. 

De PALFINGER PK 92002 SH autolaadkranen, gemonteerd op Scania R500 8x2*6 trekkers, zijn uitgevoerd met een scala aan hightech opties. Beide kranen hebben, middels zeven hydraulische uitschuifdelen een hydraulisch bereik van 18 meter, een zesdelig hydraulisch uitschuifbare fly-jib verlengt het hydraulisch bereik naar 30,4 meter. Door het doordachte ontwerp is het eigen gewicht van deze combinaties laag en tevens, door een zeer beperkte inbouwruimte, kort en daardoor uiterst wendbaar. 

De kranen zijn verder uitgevoerd met een 3,5 tons hydraulische hijslier, die hydraulisch kantelbaar op de hoofdarm is gemonteerd. Zonder de lierkabel of kabelschijven te demonteren is de kraan, incl. fly-jib geheel in- en uitvouwbaar, waardoor zij direct weer inzetbaar zijn voor een volgende hijsklus.

Middels toepassing van het RTC systeem, blijft de lierkabel constant op spanning, waardoor deze altijd perfect wordt geleid op de gegroefde liertrommel, hetgeen de levensduur van de kabel significant verlengt. Dankzij het SRC systeem blijft de last altijd exact gelijk onder de kopschijf tijdens lastvlucht vergrotende of verkleinende bewegingen. Door toepassing van het P-Fold systeem zijn de kranen, incl. fly-jib en geheel gemonteerde lierkabel, met slechts één bedieningshandel op een zeer bedieningsvriendelijke, snelle en veilige manier uit- en in te vouwen.

Beide kranen zijn vanuit fabriek compleet geleverd met een tweepersoons hoogwerkerkorf, geheel volgens EN 280, voorzien van alle benodigde beveiligingen en noodbediening, tevens standaard voorzien van alle benodigde keuringsdocumenten, zodat de inspecteur van Aboma slechts een algehele controle hoefde uit te voeren.

Om in specifieke omgevingen, cq ruimtes te kunnen werken waar uitlaatgassen en of geluidsoverlast niet zijn toegestaan, zijn beide kranen voorzien van een demontabele electro-hydraulische powerpack, gevoed via krachtstroom.  De electro-hydraulische power-packs zijn middels Laxo twistlocks gezekerd in de tailor-made geproduceerde demontabele ballastbak.

In het totale werkgebied van 360 ° wordt een 100% lastvluchttabel gerealiseerd, door toepassing van een extra steunpoot, gemonteerd voor de bumper van de trekkers, incl. extra versterkingsprofielen in het truckchassis en 5000 kg ballastgewicht.

De trekkers zijn verder geheel gecompleteerd met tailormade RVS gereedschapskisten, kettingbakken etc.

Wij wensen Wagenborg Nedlift veel succes met deze exclusieve machines!

Twee stuks PK 92002-SH voor Wagenborg Nedlift

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht