PK 135.002TEC7 voor Zwatra

Zwatra neemt eerste Palfinger PK 135.002TEC7 in gebruik.

Tijdens de Carrosserievakdagen in Hardenberg hebben directeur Wim Veldhoen en chauffeur André Kortland van Zwatra Transport, Delft, de sleutels in ontvangst mogen nemen van een nieuwe Scania 4-assige trekker, uitgevoerd met Palfinger PK 135.002TEC7 H autolaadkraan.

De nieuwe Palfinger PK 135.002TEC7 serie is de meest moderne autolaadkraan in zijn klasse en is uitgevoerd met een scala aan hightech opties.

Zo heeft de kraan een hydraulisch bereik van 22 meter, met 9 hydraulische uitschuifdelen, een fly-jib met 6 hydraulische uitschuifdelen brengt het totaal hydraulisch bereik op maar liefst 32 meter.

Het uniek P-boom concept zorgt voor een zeer stijf en stabiel mastontwerp in combinatie met een zeer laag eigen gewicht. De benodigde inbouwruimte is slechts 2080 mm.

Verder is de kraan voorzien van een 3,5 tons hijslier, die kantelbaar op de hoofdarm is gemonteerd. Zonder de lierkabel of kabelschijven te demonteren is de kraan, met fly-jib geheel automatisch in- en uitvouwbaar middels het geavanceerde P-Fold systeem.

Daarnaast blijft de lierkabel constant op spanning door het RTC systeem, waardoor de lierkabel altijd perfect wordt geleid op de liertrommel. Dankzij het SRC systeem blijft de last altijd exact gelijk onder de kopschijf tijdens lastvlucht vergrotende of verkleinende bewegingen.

De Scania trekker is tevens voorzien van extra steunpoten, gemonteerd voor de bumper, waardoor een zeer grote hefcapaciteit van de kraan  voor de cabine wordt gerealiseerd. De trekker is verder er gecompleteerd met tailormade RVS spatschermen, gereedschapskisten, een koppelschotel met schuifraam en een demontabele ballastbak.

Kortom, een geweldige machine waar André alle (on)mogelijke hijsklussen zonder problemen mee zal kunnen uitvoeren.

Een exact gelijke combinatie voor zusterbedrijf Boerman, uit Hardinxveld-Giessendam staat nu in opbouw bij VDA-Konstruktie.

Wij wensen André veel veilige kilometers en succes met deze schitterende combinatie.

PK 135.002TEC7 voor Zwatra

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht