HPSC-Plus LOAD

Meer bereik dankzij HPSC-Plus LOAD

De nieuwe PALFINGER HPSC-Plus LOAD module gebruikt de helling van de truck als hulpvariabele, waardoor de prestaties van de kraan worden geoptimaliseerd.

.
PAFINGER heeft het beproefde HPSC-systeem (high performance stability control) verder doorontwikkeld en biedt nu aanvullende, toepassingsgeoriënteerde functies in een modulair systeem. De eerste module in dit systeem is LOAD. Het reageert op de vrachtsituatie van de truck en neemt de helling mee in de berekening van de belastingsgrens voor de op dat moment geldende situatie. Dit betekent dat het bereik van de kraan en dus de prestaties ervan kunnen worden geoptimaliseerd, afhankelijk van de belasting.

DE TRUC ZIT HEM IN HOE BEIDE SYSTEMEN SAMENWERKEN

Uit helling alleen kan geen directe conclusie getrokken worden met betrekking tot stabiliteit. Vooral bij een onbeladen voertuig kan het niet gebruikt worden om een ​​efficiënt stabiliteitsmodel te berekenen. Daarom is een combinatie van beide systemen nodig. Bij voertuigen met een regelmatig veranderende lading kan de helling als hulpvariabele voor stabiliteit worden gebruikt. Voorwaarde hiervoor is dat een systeem dat onafhankelijk werkt van de helling, reeds beschikbaar is.

DE JUISTE MODULE VOOR VOERTUIGEN MET VARIABLE BELADING

Het uitgangspunt is dat naast de stabiliteitsbelastinggrens die door HPSC is gedefinieerd, er nu een tweede ladinggrens is die de helling als een technische indicator voor toenemende stabiliteit beschouwt. HPSC en LOAD vullen elkaar perfect aan en zorgen ervoor dat de kraan in elke situatie optimaal functioneert met volledige stabiliteit. Ongeacht of het voertuig is gelost, gedeeltelijk geladen of volledig geladen, nemen HPSC en LOAD automatisch de taak van stabiliteitsbewaking op zich. Het voordeel hiervan is dat de bediener geen extra werkzaamheden hoeft uit te voeren om LOAD te activeren -of uit te schakelen, de elektronica van de kraan zorgt voor de nodige intelligentie. 

LOAD is beschikbaar voor alle SH en TEC 7 kranen. Paltronic 150 en PALcom P7 afstandsbediening zijn om technische redenen vereist. De status van het systeem wordt weergegeven op het display van de PALcom P7 afstandsbediening.
 
OVERIGE MODULES

LOAD is slechts de eerste module in een innovatief nieuw concept wat gebruikt kan worden om het bestaande stabiliteitsbewakingssysteem uit te breiden voor gebruik in individuele situaties. PALFINGER zal binnenkort nog twee andere modules presenteren: 

  • FSTAB: welke zijn kracht toont bij korte afstempelbreedten in combinatie met hoge voertuigbelastingen.
  • GEOM: voor TEC 7 modellen; waarbij lengtemeting op het uitschuifsysteem ook wordt gebruikt om de stabiliteit te berekenen.

HPSC-Plus LOAD

Deel deze pagina:


Naar blogoverzicht